dinsdag 30 oktober 2012

In de kijker: een kruippakje voor Kasper

Kleine neefjes zijn er om te verwennen. Dat weten wij al heel lang en Creatinneling deelt onze mening blijkbaar. Ze moest niet lang nadenken over wat ze wilde maken voor haar neefje Kasper. Er rolde in no time een schattig streepjes t-shirt van onder de naaimachine vandaan. Maar omdat eentje, geentje is en er nog een restje rood-wit-gestreepte tricot werd ontdekt, werd er ook een kruippakje gemaakt op basis van het Minikrea Bodysuit patroon.
Een rood-wit-gestreept kruippakje is leuk, maar een rood-wit-gestreept kruippakje met een elektrische gitaar op geflockt is uiteraard véél leuker. En veel stoerder. Geef toe. Creatinneling liet zich helemaal gaan met deze geschenkjes voor haar neefje. Volgens ons gaan wij kleine Kasper niet snel horen klagen met zo'n fantastische tante als de zijne.

donderdag 25 oktober 2012

Tutorial: haarelastiekjes met Bora knoopjes

We zijn hier allemaal grote fan van Bora. De stofjes met haar vrolijke illustraties en de doe-het-zelf-kits zijn ideaal om mee achter de naaimachine te kruipen. En ook met haar stoffen knoopjes kan je je creatief uitleven. Ze kunnen gebruikt worden als knoopjes, uiteraard, maar ook om een haarelastiekjes mee te versieren.

Wat heb je nodig?

Dunne haarelastiekjes en een pakje Bora knoopjes. Wij kozen voor "Bears Love Fish", maar misschien wil jij liever knoopjes met schattige uiltjes of met roodkapje.

Hoe ga je te werk?

Je kiest een knoopje en een bijpassend elastiekje. Dit is waarschijnlijk de moeilijkste stap van de hele handleiding, want eigenlijk zijn al die knoopjes even mooi en er ééntje uitkiezen... Pfoeh.

Leg het knoopje met de goede kant naar beneden zodat het metalen lusje aan de achterkant van het knoopje naar boven steekt.
Steek een klein stukje van je elastiekje door het metalen lusje. Je vormt hierdoor eigenlijk een klein lusje (links) en een grotere lus (recht) met je elastiekje.
En steek vervolgens de grote lus van het elastiekje, door de kleine lus en trek stevig aan.

Tada. Klaar is kees.

En nog een laatste tip

Uiteraard zijn deze elastiekjes met Bora knoopjes een leuk kado om te geven aan een kleine meid die graag staartjes maakt in haar haar of in de haren van haar poppen/zussen/vriendinnetjes.
Om de elastiekjes mooi te presenteren, neem je er de orginele verpakking van Bora terug bij. Schuif de rekkertjes over het kaartje en meer moet dat niet zijn!

dinsdag 16 oktober 2012

In de kijker: De boekentas van Curl Up

September, het start van het nieuwe schooljaar, dat brengt altijd heel wat nieuwe spulletjes met zich mee. Nieuwe pennenzakken, kleurpotloden, zwemzakken,... en natuurlijk ook nieuwe boekentassen. Curl Up besloot de boekentassen van haar schoolgaande kroost zelf te maken. Ze maakte drie prachtige exemplaren uit kleurrijke, plezante stofjes.
En hey, als mama wil je ook wel wat aan het begin van het nieuwe schooljaar. Waarom bijvoorbeeld jezelf ook niet trakteren op zo'n prachtige, zelfgemaakte tas? Dat deed deze mama dan maar. Curl Up koos voor het prachtige Daisy Chain van Prints Charming en maakte daaruit een tas om jaloers op te zijn. Niet alleen is het een mooi stofje, maar er werd ook nog eens gezorgd dat de print perfect doorliep.

donderdag 11 oktober 2012

Leuvens Stiksel's Got Talent

Dinsdag 9 oktober stond al eventjes aangeduid in onze agenda. Het Leuvens Stiksel organiseerde een heus marktje waarbij de leden met een webwinkel de kans kregen hun spulletjes aan de man te brengen. Lieselot is al een hele tijd trots lid van dit fijne naaiclubje, dus mocht een stand van Bambiblauw zeker niet ontbreken. Dinsdagavond werden de nodige stofjes en patronen uitgestald in het Leuvens Stiksel lokaal. En natuurlijk was de coupondoos ook van de partij. Vele moedigen doken die doos in om vervolgens met een prachtige schat terug naar boven te komen.
Maar uiteraard was het niet zomaar het zoveelste marktje. Nee, het was ook de eerste signeersessie van Sanne en Riet. Dat wilden we voor geen geld ter wereld missen. De twee dames stelden vorige week nog hun boek "Zo Geknipt" voor en nu zaten ze daar stralend, als volleerde professionals, vakkundig berichtjes te pennen in de boeken van de fans. Het leek wel alsof ze nooit iets anders hadden gedaan.
Sanne en Riet hadden ook een hele hoop leuke maaksels mee uit het boek ter inspiratie. En je mag er zeker van zijn, we raakten geïnspireerd door die spulletjes! We bewonderden de kussens, het speurneuzentasje en de vaas van stof van heel dichtbij en zagen dat het goed was. Binnenkort vliegen we ook eens in ons eerste Zo Geknipt project, dat staat vast.
Bambiblauw heeft er nog een paar exemplaren van Zo Geknipt in voorraad. Dus als je snel bent, dan kan je binnenkort dit boek toevoegen aan jouw collectie!

dinsdag 2 oktober 2012

In de kijker: de relaxhoes van Supermam

Begin augustus sloeg de nestdrang toe bij Supermam. Terwijl ze zat te wachten op de komst van haar derde kindje, vond ze er niets beter op dan de relax te voorzien van een nieuwe hoes. Supermam zou geen supermam zijn als ze niet zomaar eventjes het patroon zelf tekende. Als stofje koos ze voor de vrolijke visbokaal stof van Caleb Gray voor Robert Kaufman. Het resultaat is een kleurrijke relax waar een kleine jongen of zelfs een klein meisje perfect in zou passen.
 
Enkele dagen nadat dit maaksel klaar was, was daar opeens Boris die meteen zijn plekje in die relax met die prachtige hoes claimde. Zo hoort dat.