maandag 31 december 2012

In de kijker: de Zo Geknipt Sewalong

Zo geknipt! Sew Along
De laatste dag van het jaar. De hoogste tijd om eens stil te staan bij de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vijf kilo afvallen? Een marathon lopen? Of toch maar wat minder shoppen? Allemaal mogelijkheden, maar vergeet zeker ook de creatieve voornemens niet!

Tialda en Jos besloten een heuse sewalong te organiseren aan de hand van de 30 recepten uit Zo Geknipt. Iedere maand komen er twee recepten aan bod. Voor januari staat recept 26, de zwemtas en recept 16, de zakdoekdoos op het programma. November wordt de "kleine cadeautjesmaand" waarin alle kleinere projecten aan bod komen. Op het einde van het jaar zou je dus normaal gezien alle recepten uit het boek hebben uitgewerkt.

Lijkt je dat een uitdaging waar je je tanden wel wil inzetten? Surf dan naar de blog Zo Geknipt Sewalong voor meer informatie over de projecten en over hoe je je kant inschrijven. Wij kunnen zulke creatieve initiatieven alleen maar toejuigen!

dinsdag 18 december 2012

Kerstkaartjes uit stofrestjes

We hebben ze allemaal wel liggen, die restjes stof die we bijhouden want die komen ooit... misschien... voor de kinderen... wel eens van pas. Met kerst voor de deur zijn deze restjes ideaal om kerstkaartjes uit te maken. Succes gegarandeerd bij de familieleden en vrienden die zo een prachtig kaartje ontvangen.

Het 3D kaartje
Verstevig een stukje stof met dikke vlieseline (630 of 640) en teken hier op vervolgens de contouren van een kerstboom. Naai rondom deze contouren Je kan dit mooi recht doen of verschillende keren over dezelfde lijn gaan. Plak vervolgens met stevige lijm je kunstwerkje op een wenskaart. Done!


Het silhouette kaartje
Het voordeel aan deze kaartjes is dat je er meteen twee hebt. Handig als je veel kaartjes moet maken. Zoek een leuke kerstillustratie op of teken er zelf een. Strijk vliesofix tegen een leuk stofje en teken je illustratie hierop over. Snijdt de illustratie vervolgens uit. Strijk de stof op een wenskaart en klaar is kees. Je kan de uitsnede als decoratie aan een kadootje hangen of je kan het ook op een kaartje strijken. Zo heb je dus meteen twee kaartjes uit een stofje. Met rubberlijm kan bovenop de stofje nog knopen plakken zo kan je bijvoorbeeld knalrode knopen gebruiken als de kerstballen in een boom.


"We doen eens tegendraads met flockfolie"-kaartje
Dat je met flockfolie allerlei kledingstukken en tassen en allerhande stoffen voorwerpen kan pimpen, dat wisten we al langer, maar dat je het ook op papier kan gebruiken, dat was ook voor ons nieuw. Je kan de flockfolie gebruiken zoals je het zou gebruiken om een kledingstuk te pimpen, maar dan op papier. De sky is the limit. Leef jullie volledig uit! De fluoflockfolie zorgt er voor dat de kerstkaartjes er zeker zullen uitspringen.

Ziezo. Onze kerstkaartjes zijn klaar. En die van jullie?

donderdag 6 december 2012

In de kijker: Vero durft-zelf

Griet en Lies lanceerden dit najaar hun eerste naaiboek Stof voor durf-het-zelvers. Het is een boek boordevol prachtige kinderkleding van knappe kaptruien tot prachtige jurken en leuke hebbedingetjes zoals een i-padhoes en een pilotenmuts om zelf te maken. Een must voor iedere naaiende mama dus.
Hier en daar zagen we op het internet al enkele zeer leuke resultaten opduiken. Ook Veronique van Chez Vero besloot er haar tanden in te zetten. Ze ging aan de slag met het boek en de guitige eekhoorntjesstof van Kokka. Ze combineerde deze stof met een felgeel polkadotjes stofje en maakte zo een heerlijke jurk die zeer zomers aan doet.
En het model? Die heeft de jurk precies helemaal goedgekeurd.